Δωρεάν μεταφορικά σε παραγγελίες άνω των 49€

Άρθρα

8 λόγοι για να επιλέξεις κερί σόγιας

  1. Είναι φυτικό και μη τοξικό προϊόν

Η σόγια είναι ένα ένα είδος φυτού από το οποίο παράγονται πολλά φυτικά τρόφιμα και προϊόντα. Το σογιέλαιο είναι το λάδι που με ειδική επεξεργασία βγαίνει από τους καρπούς της σόγιας και είναι το βασικό συστατικό για το κερί σόγιας.

Αντιθέτως τα κλασικά κεριά που όλοι γνωρίζουμε έχουν σαν βασικό συστατικό την παραφίνη, η οποία είναι υποπροϊόν του πετρελαίου. Τα κεριά παραφίνης απελευθερώνουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες οι οποίες είναι βλαβερές για το άνθρωπο και το περιβάλλον.

 

  1. Διαρκούν περισσότερο και συμφέρουν οικονομικά

Τα κεριά σόγιας διαρκούν έως και 50% περισσότερο παραπάνω από τα κεριά παραφίνης! Αυτό συμβαίνει γιατί λιώνουν σε χαμηλότερη θερμοκρασία και αυτό τα κάνει να καίνε πιο αργά. Ένα μέσο κερί σόγιας 6oz (περίπου 170gr) υπολογίζεται ότι καίει για 50-60 ώρες αντιθέτως με ένα κερί παραφίνης που με την ίδια ποσότητα θα κάψει τη μισή ώρα.

Άρα ίσως τα κεριά σόγιας να μην είναι τόσο ακριβά όσο φαίνονται με την πρώτη ματιά…

 

  1. Μυρίζουν πιο έντονα

Το σογιέλαιο «δένει» καλύτερα με τα αρώματα και έτσι συγκρατεί την έντονη μυρωδιά τους. Κατά την καύση του κεριού το υπέροχο άρωμά του διαχέεται ομοιόμορφα σε όλο το χώρο.

Τα αιθέρια έλαια που χρησιμοποιούνται για να δώσουν στο κερί το άρωμα του είναι ακόμα ένας παράγοντας που το κάνει πιο έντονο. Σε σύγκριση με τα συνθετικά αρώματα των κεριών με παραφίνη, τα αιθέρια έλαια δίνουν πολύ πιο έντονο αποτέλεσμα και το άρωμα παραμένει στο χώρο σας για πολύ περισσότερο χρόνο.

 

  1. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν λάδι σώματος

Μια πρωτότυπη ακόμα χρήση του είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν λάδι σώματος. Ενώ καίγεται χρησιμοποιήστε το λιωμένο κερί για να το απλώσετε στο σώμα σας είτε για ενυδάτωση είτε για να κάνετε μασάζ στον εαυτό σας ή σε κάποιον άλλο. Σε συνδυασμό με τη φωτιά του κεριού και το άρωμα του μπορείτε να δημιουργήσετε μια ρομαντική ατμόσφαιρα και μια γλυκιά αίσθηση στο χώρο.

Όλη η διαδικασία με το ζεστό κερί και την υπέροχη μυρωδιά του από τα αιθέρια έλαια προσφέρει σωματική και ψυχική χαλάρωση, αποτοξίνωση αλλά και ηρεμία. Η μυρωδιά μένει στο δέρμα για ώρες αλλά μπορεί να φύγει με νερό και σαπούνι.

Μην ανησυχείτε ότι θα καείτε γιατί το κερί φτάνει μέχρι μια συγκεκριμένη θερμοκρασία η οποία είναι κοντά σε αυτή του σώματος δηλαδή γύρω στους 38,5-39C.

Το σογιέλαιο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε. Έτσι είναι ιδανικό για να ενυδατώσει περιοχές όπου είναι ιδιαίτερα ξηρές όπως φτέρνες και αγκώνες αλλά και με δερματικές παθήσεις όπως ξηροδερμία και ψωρίαση.

Extra tip: Μπορείτε να αναμείξετε το ζεστό κερί σε ένα μπολ με καστανή ζάχαρη και να κάνετε απολέπιση δέρματος

 

  1. Έχουν πλήρη καύση

Ένα ακόμα πλεονέκτημα τους είναι ότι καίνε σωστά και έχουν πλήρη καύση. Τι σημαίνει αυτό; Ότι καίγονται ομοιόμορφα χωρίς να αφήνουν κατάλοιπα και έτσι καίγεται όλο το κερί! Αξιοποιείς λοιπόν όλη τη ποσότητα του κεριού και δεν θα έχεις την εικόνα μισοτελειωμένων κεριών που έχουν αυτά της παραφίνης.

 

  1. Είναι φιλικό προς το περιβάλλον

Όταν ανάψετε ένα κερί σόγιας θα παρατηρήσετε ότι δεν παράγεται μαύρος καπνός όπως συνήθως συμβαίνει με τα κεριά του εμπορίου από παραφίνη.  Ο λόγος είναι ότι παράγουν σχεδόν μηδενική αιθάλη η οποία είναι υποπροϊόν του πετρελαίου. Στην ουσία λοιπόν είναι ρύπος ο οποίος μολύνει το περιβάλλον και είναι βλαβερό για τον οργανισμό μας.  Η αιθάλη θεωρείται επίσης η δεύτερη μεγαλύτερη αιτία της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Ακόμα ένα στοιχείο που το κάνει φιλικό προς το περιβάλλον είναι ότι η συσκευασία του είναι ανακυκλώσιμη καθώς είναι γυάλινη. Καθαρίζεται εύκολα με ζεστό νερό και υγρό πιάτων και μπορεί εύκολα να επαναχρησιμοποιηθεί. Μπορείς να τη κάνεις κουτί για τις μπατονέτες ή για το βαμβάκι του ντεμακιγιάζ, μολυβοθήκη αλλά ακόμα και να τη χρησιμοποιήσεις σαν κλασικό ποτήρι.

 

  1. Καθαρίζονται εύκολα

 

Λόγω της βουτυρένιας υφής τους τα κεριά σόγιας δεν παγώνουν και δεν κολλάνε με το σημείο που έρχονται σε επαφή. Δεν αφήνουν λεκέδες σε ρούχα και αντικείμενα και μπορούν εύκολα να καθαριστούν από μια επιφάνεια χρησιμοποιώντας ένα νωπό σφουγγάρι με σαπούνι. Άρα ακόμα και αν γίνει κάποιο ατύχημα μην ανησυχήσεις!

 

  1. Είναι vegan

Το κερί σόγιας είναι vegan καθώς δεν περιέχει ζωικά λίπη για την κατασκευή του. Στο κερί παραφίνης για λόγους στιβαρότητας και διάρκειας χρησιμοποιείται στεατικό οξύ δηλαδή ζωικό λίπος. Υπάρχει επίσης στο εμπόριο και το κερί μέλισσας που ούτε αυτό θεωρείται vegan διότι η διαδικασία συλλογής του κεριού γίνεται με απόξεση της κερήθρας κάτι που μπορεί να βλάψει τις μέλισσες και το περιβάλλον τους.